Ministerstwo Rozwoju w konsultacji z GIS wydało wytyczne dla funkcjonowania hoteli, obiektów, pensjonatów w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce.
Celem wdrażanych procedur jest:
1. Zwiększenie bezpieczeństwa i ochrony zdrowia dla pracowników (obsługi) gości hoteli/obiektów/pensjonatów.
2. Minimalizowanie ryzyka zakażenia gości oraz innych osób z zewnątrz, w tym dostawców.
3. Ograniczenie liczby kontaktów na terenie hoteli/obiektów/pensjonatów w danym przedziale czasowym, w ramach zabezpieczenia przed ryzykiem zakażenia .
4. Kompleksowe działanie dostosowane do etapu zaawansowania stanu epidemicznego.
Więcej informacji - https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe?fbclid=IwAR1dWniTmP5PWLkA7-MEPY2wVI8_laJnn_OcJcimXJYr4PKBlzHYCoDP4QI